Badrumshylla

När du först upptäcker att du har ett behov av intimhygien som en del av din hygienrutin, kan det kännas förvirrande att försöka hitta rätt tvättprodukt, trosskydd eller våtservett bland den uppsjö av produkter som finns.

Men att veta vilka kvinnliga hygienprodukter som är bra för dig behöver inte vara så svårt.

Du kan förenkla hela processen genom att fokusera på din livsstil och hur den påverkar dina specifika behov vad gäller intimhygien. För vad du gör och var du befinner dig under dagen, vilken typ av intimrakning du föredrar och vilken fas av livet du befinner dig i, är viktiga eftersom alla dessa påverkar din kvinnliga hygienrutin.

Om du är tonåring

Oavsett om du har fått mens eller inte, måste du hålla din V-formade zon ren. Och eftersom oregelbunden mens, mellanblödningar och flytningar kan vara väldigt frekventa under tonåren, bör du alltid använda ett trosskydd från Libresse varje dag för att hålla din V-formade zon fräsch och bekväm.

Om du är den sportiga typen

Att tvätta sig ordentligt efter att ha sportat är väldigt viktigt.   Om du har bråttom kan du prova att använda intimservetter eftersom dessa kommer att rengöra och fräscha upp din V-formade zon. Ett trosskydd som andas, som Libresse DailyFresh med ProSkin Formula, kommer också att hjälpa dig att känna dig ren, fräsch och bekväm under hela dagen.

Om du reser mycket

Om du ofta är ute på resande fot och inte kan duscha så ofta som du skulle vilja, kan du hålla dig fräsch genom att använda trosskydden Libresse DailyFresh. Precis som med underkläder i bomull så andas dessa trosskydd, vilket gör att de håller din V-formade zon ren och bekväm. Och försök att använda intimservetter när du har varit på toaletten. De kommer att fräscha upp dig, hjälpa dig att undvika obehaglig lukt och de ser även till att bibehålla den V-formade zonens känsliga pH-balans.

Om du vaxar eller rakar dina intima delar

Om du rakar bort könshår regelbundet kan huden bli ömtålig, torr eller till och med irriterad. Glöm inte bort att använda en skrubbkräm efter hårborttagningen för att exfoliera zonen, och sedan en gel med aloe vera för att återfukta. Efter ett par dagar kan du byta till en Libresse-produkt för daglig tvätt. Och du kanske vill använda ett Libresse DailyFresh trosskydd för att känna dig bekväm varje dag.

Om du är en nybliven mamma

Dina intima delar kommer sannolikt att vara ömma och inflammerade efter att du har fött barn. Då kan trosskydden från Libresse hjälpa till att skydda dina underkläder från de flytningar du får efter födseln och de hjälper även till att hålla zonen ren och fri från dofter. Användningen av intimservetter kommer att fräscha upp din V-formade zon efter att du har varit på toaletten och de har även lugnande egenskaper tack vare E-vitaminet.

Fortsätt att lära dig mer

Utforska mer