Bild på en kvinna som tittar sig själv mellan benen med en spegel – Libresse

Alla vulvor är unika, men det finns ändå en sak de har gemensamt: de är känsliga! Och känslig hud behöver lite extra kärlek.

När det kommer till intimvård och att ta hand om sitt underliv så kan det vara bra att tänka ett varv extra på vilken typ av produkter man använder. Hud och slemhinna som finns i din V-zone har ett annat pH än resten av huden, något som kan vara bra att ta hänsyn till när man ska tvätta sitt underliv.

Ta hand om din vulva som du vill!

Genom hela livet så förändras ens V-zone (V-zone tänker du? Läs här). Man får mens, flytningar, skaffar hormonella preventivmedel, kanske blir man gravid och genomgår en förlossning och med all säkerhet så kommer klimakteriet - alla förändringar upplevs olika för alla, men det vi vet är att de påverkar underlivet, hur det mår och hur man tar hand om det. Kanske kan en vulva som älskat vattentvätt plötsligt bli sur och kinkig och gnälla efter mer fukt, kanske ökar eller minskar mängden flytningar och skakar om i rutinerna. Oavsett vad underlivet hittar på så är det viktigaste att du aldrig slutar älska ditt underliv utan att du tar hand om det precis som du och din vulva vill - och att ni följer förändringarna tillsammans.

PureSensitive intimvårdsprodukter - Libresse

Libresse intimtvätt, intimservetter och trosskydd

Det finns en väldigt massa olika serum, krämer och syror för ansiktets olika hudtyper. Handkrämer med olika features. Schampon för sprött, fett, eller skadat hår. Men för det kanske ömtåligaste vi har - vulva och underlivet - så är både utbudet och kunskapen om vilken typ av produkter som kan stötta naturlig pH och hjälpa det att må bra, ganska liten tyvärr. Vi har tagit fram en serie med intimvårdsprodukter med just den känsliga huden i fokus - den är mild, skonsam och har inga tillsatser som kan störa den känsliga huden och dess pH-värde.

Intimtvätt som kan det där med balans!

Vanlig tvål och duschkräm är för de flesta lite för starka för att använda i vulva. Deras pH-värde är högre än de 4,5 till 5,5 som naturligt finns i vulva, vilket gör att de lätt kan paja pH-balansen. Tvättar man med vanlig tvål så är risken stor att man torkar ut huden så den blir irriterad, kliar och kanske till och med får små sprickor. Det är ju allt annat än skönt, och det ökar också risken för svamp och bakteriell vaginos. Vår PureSensitive™ Intimate wash är pH-balanserande och stöttar upp det naturliga pH-värdet i vulva (vi snackar bara vulva här, för vaginan låter du bli - den vill sköta rengöringen själv. För visst har du koll på vad som är vad i underlivet?). Man kan också använda ljummet vatten när man tvättar sig, men tänk på att vatten inte får bort ämnen som finns i till exempel oljiga glidmedel och silikonbaserade kondomer. Gillar du när det luktar lite lätt så har vår PureSensitive™ intimate wash en kompis med sheasmör och mandelextrakt som förutom samma egenskaper också har en mild doft.

PureSensitive trosskydd - Libresse

Trosskydd som hjälper mikroklimatet!

Är du den som ogillar när flytningarna gör det geggigt i trosan? Då har vi ett trosskydd för dig. Vårt PureSensitive trosskydd är perfekta om man vill stötta den naturliga luftcirkulationen i underlivet, så det runt den känsliga huden hålls så luftigt som möjligt. För är det något som får ett underliv att spinna så är det luft! Sen gör det såklart allt det där andra som trosskydd också ska göra - den kapslar in flytningen på några sekunder så det känns torrt och fräscht!

Vi kastar in ett litet trosskydds-tips till dig som tänker att trosskydd funkar prima även om man har lite svårt med att hålla tätt ibland: det är inte deras grej. Våra trosskydd är bäst på att kapsla in andra typer av vätska, som geggiga flytningar och rester av mens - inte oväntade små droppar.

Intimservetter är bra när du är på språng!

Det är ju inte alltid man kan, eller har en bidé (googla det!) tillhands när man vill eller behöver tvätta sin vulva. För exakt dom tillfällena så har vi utvecklat PureSensitive Intimate Wipes. En snabbtvätt som tvättar rent och stöttar pH-balansen kring den känsliga huden du har i din V-zone. Har du mens och vill hålla lite extra ordning så kan du, utan att behöva vatten, göra en snabb rengöring vid toabesök. På tågluffen eller festivalen när både du och din vulva längtar efter en dusch. Eller efter du tränat men inte ska duscha precis efter, men ändå vill hålla vulva fräsch. Kanske efter sex? Våra intimservetter är helt enkelt en bra kompis att ha med i väskan som backup!

Fortsätt att lära dig mer

Utforska mer