Intimservetter

Efter puberteten är det lite mer komplicerat att ta hand om dina intima delar. Det handlar om mycket mer än bara tvål och vatten.

Därför är det en bra idé att skapa en intimhygiensrutin för att hålla din V-formade zon ren och frisk. Detta gör att du kan känna dig säker på att alltid vara fräsch och bekväm, oavsett vilka överraskningar livet har i beredskap åt dig.

För att göra livet lättare för dig har man tagit fram jättebra produkter för att du ska kunna skapa din egen rutin för den V-formade zonen. Det finns många saker att välja bland, beroende på vilka behov du har. Här kommer ett par av dem som du kanske vill lägga till i din egen lista för intimhygien:

Intimtvättsprodukter

Det är viktigt att du tvättar din V-formade zon med produkter som V-zonsvänliga, det vill säga sådana som inte stör snippans känsliga pH-balans. Parfymerade tvålar och bubbelbad kan ofta orsaka problem. En intimtvättsprodukt är därför den bästa lösningen. Vissa intimtvättsprodukter är särskilt bra för att förebygga oönskade dofter medan vissa andra verkar lindrande på inflammerad hy eller har en återfuktande effekt. Intimtvättsprodukter finns i olika former: gel, kräm eller mousse. Välj den som passar dig bäst.

Intimservetter

Intimservetter kan användas för att fräscha upp din V-formade zon, för att du ska känna dig bekväm efter ett toalettbesök. De är särskilt användbara när du har mens eftersom de snabbt fräschar upp hela zonen. De är också perfekta att använda om du tillbringar långa dagar utanför hemmet, till exempel om du gillar att gå på festivaler eller reser mycket i jobbet.

Trosskydd

Genom att använda ett trosskydd varje dag skyddas dina kläder från alla flytningar, vilket får dig att känna dig ren och självsäker.

Tack vare det stora utbudet av intimhygiensprodukter så finns det alltid något som passar alla.

Om du är den sportiga typen behöver du en intimtvättsprodukt som kan hantera svett i den V-formade zonen, för att förhindra att bakterier ansamlas där och skapar infektioner. Om du är en person som lever ett hektiskt liv, kan intimservetter vara bra för att hålla din V-formade zon ren och fräsch när du använder offentliga toaletter och har många timmar fram till nästa dusch.

Om du börjar närma dig klimakteriet kan det vara bra att använda en intimtvättsprodukt med återfuktande egenskaper för att hjälpa till att bekämpa torrheten i slidan. Det finns till och med specifika produkter som är utformade för kvinnor som rakar eller vaxar sin V-formade zon och som är svalkande och förebygger irritationer efter hårborttagningen.

Om du vill få mer information om intimhygien och specifika produkter som passar just din livsstil, se ”Inkludera intimhygienen i dina dagliga rutiner”.

Fortsätt att lära dig mer

Utforska mer