Simmare

Det går väldigt bra att bada med mens! Ja, det är sant. Faktum är att det är ett utmärkt sätt att lindra kramper och PMS-symtom och förbättra ditt humör.

Läs vidare för att få några praktiska tips innan du hoppar i. Sedan är du redo för plurret!

En binda är superabsorberande, så den rekommenderas inte om du har mens och ska bada i poolen, eftersom den kommer att absorbera massor av vatten. Det ser inte bra ut, men är inte heller hygieniskt. Det bästa alternativet när du badar är att använda en tampong, eftersom den är diskret och håller dig säker. Sätt bara in en ny tampong innan du hoppar i så kommer det att gå bra.

Om du är orolig för att tampongen ska absorbera vatten, behöver du bara ta ut den efter att du har badat. Det finns en liten risk att bakterier från poolvattnet ska fastna på tampongen, så det kan vara bra att vara extra noga med hygienen när du tar ett dopp. Byt till ett nytt skydd direkt efter badet så behöver du inte oroa dig för någonting.

Om du är på en strand ska du se till att du inte ligger så långt bort från närmaste kafé eller toaletter, så att du enkelt kan byta tampong. Om du är ute i naturen och det inte finns några toaletter i närheten, kan du behöva gömma dig bakom en buske eller kanske improvisera för att skyla dig med en strandparasoll för att byta skydd. Vad du än gör ska du inte köpa påståendet om att det inte går att bada med mens. Se bara till att du planerar ditt dopp så att du alltid har ett nytt mensskydd med dig.

Om du inte känner dig bekväm med tanken på att använda tampong, kan du undvika att bada när din mens är som kraftigast. Om du är på skolan behöver du bara berätta för din lärare att du har mens och kanske föreslå att du ska hoppa över simlektionen. Men när ditt flöde är svagare kan du bada igen utan något skydd.

Bada med mens – myter eller fakta?

Vatten
Myt 1: Din mens slutar när du hoppar i vattnet. [1]

Är det sant? Nej! Blodet kanske inte kommer ut från ditt underliv beroende på mottrycket från poolvattnet, men det stoppas definitivt inte.

viktökning
Myt 2: Du kommer att färga poolvattnet rött.

Är det sant? Ytterligare ett falskt påstående. En tampong kommer att absorbera blodet, så det kommer inte att synas någon röd ”svans” efter dig.

Haj
Myt 3: Du kommer att bli attackerad av hajar om du badar när du har mens. [2]

Är det sant? Tvärtemot vad du kanske tror kan hajarna inte känna doften av ditt mensblod och därmed inte avgöra att du ska bli middagsmat.

kramper
Myt 4: Simning gör mina menskramper värre. [3]

Är det sant? Definitivt falskt. Lätt träning såsom simning kan faktiskt hjälpa till att lindra menssmärtorna.

Fortsätta att lära dig mer

Utforska mer

Dela Twittra