Skulle du rekommendera denna hemsida till en vän?

Tack för din åsikt!
Olika bikinilinjer

Det är vanligt att kvinnor (och män) tar bort delar av eller allt sitt könshår. Oavsett om du väljer att ha det kvar eller inte så är det helt och hållet ditt beslut.

Könshår är till för att hålla underlivet luftigt och leda bort fukt. Vad du väljer att göra med ditt könshår kommer inte att påverka din hälsa, det betyder bara att du måste lägga lite mer tid på att underhålla det. 
Att ta bort lite eller allt hår kräver rakning, hårborttagningskräm eller vaxning. Ett dyrare alternativ med längre effekt är laserbehandling. De flest kvinnor provar flera sätt innan de beslutar sig för vad som fungerar bäst för dem.

V-Care™ efter hårborttagning

Din hud känns kanske lite känslig när du har rakat dig eller använt hårborttagningskräm. Undvik då för tajta kläder eftersom friktionen kan irritera ännu mer. Huden brukar lugna sig efter ett par dagar, men om den inte gör det är det viktigt att kontrollera att rakhyveln är vass och att rakkrämen fungerar för din hudtyp.
 
Om du letar efter något som kan lindra din V-zon efter hårborttagning så innehåller vår V-Care™ Intimtvätt svalkande aloe vera (men efter vaxning är det ofta bäst att vänta några timmar efter behandling innan du duschar eller tar ett bad). 
 
Vaxning är populärt eftersom det går snabbt och ger ett mjukt resultat som kan hålla i flera veckor. Det kan dock orsaka inåtväxande hårstrån, men oroa dig inte. En försiktig exfoliering i duschen kommer att hjälpa dig att förebygga dessa. Om du föredrar rakning ska du alltid vara försiktig kring de områden som är svåra att nå och se till att undvika rispor och skärsår.
4_DIC_BLANCHE_The lowdown on grooming your pubic hair_Image 2.png
Emellanåt märker du kanske att du är lite svettig i underlivet. Vissa människor väljer att klippa sitt könshår ibland men en snabb tvätt eller dusch gör också att du känner dig fräsch, speciellt efter träning eller sex. Om vanlig tvål irriterar din hud kan du använda våra Daily V-Care™ emptyIntimtvätt produkter som är skonsamma mot känslig hud. De kommer heller inte att störa de naturliga pH-nivåerna i din vulva och slida. 
 
Om du vid något tillfälle inte har möjlighet att tvätta dig eller ta en dusch, så är våra Daily V-Care™ Intimservetter bra att ha med i väskan. De ger dig en snabb uppfräschning och precis som alla våra Daily V-Care™ produkter kommer de inte att störa de bra bakterierna i din V-zon.
  
Oavsett vad du väljer att göra med ditt könshår så kommer våra produkter att hålla din V-zon fräsch. Utforska hela vårt Daily V-Care™ sortiment av intimtvätt, intimservetter och trosskydd här.

Fortsätt att lära dig mer

Utforska mer

Dela Twittra