Komma igång med att använda tamponger

Funderar du på att byta från bindor till tamponger men är osäker på om det är något för dig eller inte?

Då har du kommit till precis rätt ställe. Vi har alla svar du behöver för att hjälpa dig att ta ett välgrundat beslut.

       

     

1230x615_Getting-started-with-tampons.jpg

Tamponger är väldigt praktiska att använda om du är aktiv eller idrottar. För när du väl fört in den så kommer den att stanna där, oavsett hur mycket du flänger runt. Du kanske tycker det är lite pinsamt att bära tajta träningskläder när du använder binda men detta är inget problem med tamponger. De är också väldigt bra att använda när du badar och simmar eftersom du inte behöver oroa dig för att blodet ska läcka ut i baddräkten.

Tamponger är dock inget som passar alla. Vissa kvinnor tycker de är besvärliga att sätta in. Och man avråder från att använda dem på natten (om du inte ställer väckarklockan), eftersom tamponger som sitter inne i längre än åtta timmar kan orsaka infektioner. Det är verkligen ett väldigt personligt val så prova dem för att testa om denna typ av skydd passar dig eller inte.

Libresse tamponger har ett smart plasthölje som är enkelt att ta av (Twist & Open) och deras rundade spets och avlånga design gör dem enkla att sätta in. De är också tillverkade av superabsorberande fibrer och har vågformade kanaler som leder blodet in i tampongen och håller det kvar där. Detta betyder att de är mycket säkra vad gäller att skydda dina kläder mot irriterande läckage. Och när du väl satt in den så kommer tampongen från Libresse att sitta helt still, vilket gör att du kan fortsätta att leva ditt liv utan att behöva oroa dig.

Tampongerna i sortimentet Libresse Discreet finns i tre olika storlekar: mini, för väldigt lätta flöden; normal, för medelstora flöden och super, för extra rikliga flöden. Det är viktigt att endast och enbart använda tamponger med den lägsta möjliga uppsugningsförmågan för just ditt flöde. Om du väljer en för hög uppsugningsförmåga kan det finnas risk att du drabbas av en mycket ovanlig men farliga sjukdom som kallas för tampongsjukan (TSS) [insert link].

Vissa tamponger säljs med individuella införingshylsor i kartong eller plast, men Libresse tillverkar endast modeller utan införingshylsa. Detta innebär mindre avfall och förpackningsmaterial, vilket är bättre för miljön. Det betyder också att förpackningen tar upp mycket mindre plats i din handväska. Och oroa dig inte, du kommer snart underfund med hur man använder tamponger utan införingshylsa. Kom bara ihåg att tvätta dina händer noggrant före och efter insättningen.

Besök vår sida med vanliga frågor och svar (FAQ) om du vill få mer information om tamponger.

Fortsätt att lära dig mer

Utforska mer

Dela Twittra