Mensen sover aldrig

Varje natt har miljoner och åter miljoner av oss svårt att sova på grund av mens.

Vi bäddar med handdukar, drar på extra trosor, kramar våra värmekuddar och tar varma bad mitt i natten. Vi kommer, inte för njutning utan för att slippa smärta, eller tar tabletter. För mensen sover aldrig. Trots att vi behöver det.

Med blödande livmödrar och uppsvällda magar kan vi vara halvt vakna, halvt sovande. Vi är varma, vi är kalla. Vi kämpar och krampar. Vi snurrar, vänder och ligger stilla - hoppas våra bindor inte sviker. Sömn stjäls av oro över fläckar. Vi smyger till toaletten medan våra partners, barn och husdjur sussar sött - är det förundran eller avund vi känner?

Med tiden blir den förlorade sömnen längre. Två timmar per natt, fyra nätter per år, månad och åter månad över en livstid. Det är dags att rikta ljuset åt det som händer i mörkret. För alla oss som trotsar natten, förenade i ensamhet och ovisshet. För mensen sover aldrig. Men det vill vi!

Var med och sök sömnen.

Sleep Fearless.

Nya Libresse Cour-V

Vår bästa passform någonsin. En binda som följer din kropp och ditt flow. Hur du än sover.

Mensens sömngap:

62%
sover sämre när de har mens*
5 månader
Runt 5 månaders sömn under en livstid försvinner på grund av mens
1/3
En tredjedel av upplever att sexuell njutning eller orgasm lindrar mensvärk

En god natts sömn är grunden för vår hälsa och vårt välmående. En dålig natt kan få dig ur gängorna en hel vecka framåt.

Problemet är att de flesta av oss inte har möjlighet att få den sömnkvalitet vi förtjänar. På samma sätt som det finns ett lönegap, ett smärtgap och ett njutningsgap så finns det också en rejäl ojämlikhet när det kommer till sömn. När vi har mens sover vi ofta sämre och sömngapet vidgas. Skammen och stigmat som genomsyrar upplevelsen att ha mens på dagen försvinner inte på natten. Om något så intensifieras det. Det betyder att många av oss gör mycket för att hantera vår mens innan vi går och lägger oss - och fortsätter göra det natten igenom.

Vi tänker ändra på det. Genom att belysa allt det som mensen får en att uppleva på natten. Genom att ge en röst åt, och lyfta de erfarenheter vi har kan vi känna oss mindre ensamma - och i det kanske också mer bekväma - med alla de känslorna som kommer om natten.

Upptäck våra nya nattbindor - följer ditt flow, följer din kropp.

* Undersökningen gjordes av Ketchum Research and Analytics på uppdrag av Essity och Libresse. Totalt 10,871 deltog från nyckelmarknader; UK, Italien, Frankrike, Sverige, Kina, Argentina, Colombia, Ryssland, Malaysia och Jordanien. Den gjordes mellan 24 december till 24 januari genom Dynata.