Fyra kvinnor promenerar på en gata. I bild en logotyp för Project V

Bryter tabun om mens, vaginor och vulvor. Stödjer alla med en livmoder i deras upplevelser.

Som flickor får vi höra att mens är är något man bara får stå ut med. Att man inte är en kvinna om man inte har mens. Det är mycket som kommer med en livmoder. Därför behövs mer forskning, diskussioner och stöd. För att hjälpa oss genom både smärta och njutning, det som är bra och det som är dåligt.

Kraften i det skrivna ordet ska aldrig underskattas. Men förändring kräver också handling!

PROJECT V är vårt initiativ för att skapa förändring och förbättra möjligheterna för alla med livmoder, världen över, att älska sitt underliv.

Project V-logotyp

Vad vi gör globalt

Utbildning med Nosotras
Colombia

Vårt utbildningsprogram hjälper unga tjejer att förstå hur deras kroppar (och hjärnor) förändras under puberteten. I över 35 år har vi funnits där och varje år når vi 1,500,000 personer!

Utbildning med Saba
Mexiko

Vi samarbetar med skolor för att hjälpa unga tjejer att våga prata om tabubelagda ämnen som mens och tonårsgraviditeter.

Libresseförpackning
Kina

I samarbete med Alibaba Charity, har vi donerat 30,000 produkter till kvinnliga medicinska arbetare och ytterligare 6 000 till sjukhus i Xiaogan under COVID-19-pandemin.

Libresse bloodnormal
UK

Vårt arbete för att få mensblod att vara lika okej som allt annat blod på tv!

Je soutiens Nana
Frankrike

När vår kampanj Viva La Vulva lanserades i Frankrike mötte den motstånd och över 10 000 personer skrev under för att förbjuda den. Vilket ledde till att en större rörelse, #JesoutiensNana startades och försvarade vår kampanj.

Stadsmissionen
Sverige

Vi skänker produkter till välgörenhetsorganisationer som stödjer utsatta kvinnor som inte har råd eller möjlighet att köpa mensskydd.

Vi lyssnar

GVTT är vårt globala pågående forskningsinitiativ för att hjälpa och är utformat för att bättre förstå tabu kring livmoder, mens och vulva. Eftersom förståelse är avgörande för att göra förändringar.

Så här engagerar du dig i Project V

Vi lyssnar

Vi tycker att våra kroppar och erfarenheter måste få höras och vet att vi kan lära av varandra. Så vi ber alla med livmoder runt om i världen att, med huvudet högt och utan skam, dela sina #wombstories.

Var med i diskussionen

Läs andras #wombstories och bryt tystnaden genom att dela din. Det är hög tid att du gör din röst hörd!

Vår övertygelse

Vårt syfte

Att bryta tabun och stigman som omger V-zone och vad den gör med oss.