Published on 11/01/2017

Om du redan använder emojis för att kommunicera med dina kompisar, förstår du säkert varför världen behöver femojis. Emojis som är kopplade till specifika aspekter av kvinnors liv och som låter dem dela med sig av sina känslor. Om du tänker över det så förstår du att det är rätt så viktigt. Och trots detta så finns det inga emojis som specifikt representerar mensen och relaterade saker på det officiella Unicode-tangentbordet för emojis, fast alla kvinnor har mens varje månad tills de är runt 50 år.

Det är därför som vi på Libresse har skapat en kampanj för att göra Unicode-tangentbordet mer inkluderande och tjejvänligt tack vare våra rosa emojis eller femojis. Vår kampanj, som har fått stort genomslag i media, inkluderar en begäran på Change.org för att få med sex stycken femojis i nästa uppdatering av Unicodes tangentbord, plus en app som gör att användarna kan dela femojis. Hittills har vår begäran samlat in över 37 000 underskrifter.

Att prata om din mens kan kännas svårt. Men det borde inte vara det, särskilt om man tänker på att den genomsnittliga kvinnan får mens cirka 450 gånger i sitt liv. Att kunna prata om denna gemensamma upplevelse är viktigt och vi känner att de tabun som omgärdar detta samtalsämne skulle kunna brytas ner om det fanns emojis som hjälper kvinnorna att prata om mensen på ett skojigt och avslappnat sätt, mer rakt på sak.

Undersökningar visar att 80 procent av personerna i åldrarna 16–25 år medger att de har lättare att uttrycka sig via emojis [1]. Mot bakgrund av denna statistik behöver man inte vara ett geni för att förstå att det är en bra idé att lägga till mens-emojis på det officiella emoji-tangentbordet.

Den uppsättning av femojis som vi har designat är ikoner för ”uppblåst”, ”kramper”, ”binda”, ”mens”, ”PMS” och ”fläckig”. Det vill säga allt du behöver för att kunna berätta vad du går igenom. Nu behöver du inte viska eller använda kodat språk längre: femojis låter dig vara öppen och ärlig om en naturlig kroppslig process och att göra det med glimten i ögat.

Appen som inkluderar våra femojis är enkel att installera och finns för tangentbord på både iPhone- och Android-enheter. Klicka här för att prova dem. Sprid dessa genom att använda knappen ”Dela”. Snart kan du och dina kompisar vara öppna om mensen med varandra på enklast möjliga sätt. Vi ser fram emot den dag då femojis blir en del av vårt universala emoji-språk.

Om du vill skriva under Libresse begäran om femojis kan du gå till: www.change.org/p/femojis-uk

http://www.prnewswire.co.uk/news-releases/durex-launches-campaign-to-create-the-first-official-safe-sex-emoji-551328591.html

App in situ landskap