Mensen sover aldrig

När vi på Libresse tog fram våra nya Cour-V™ nattbindor gjorde vi en studie där vi såg att det finns många kvinnor runt om i världen som har svårt att sova på grund av mens.*

På samma sätt som det finns ett lönegap, ett smärtgap och ett njutningsgap så finns det också en rejäl ojämlikhet när det kommer till kvinnors sömn. Detta innebär att de flesta av oss inte får den sömnkvalitet som vi behöver. Mensvärk, mycket mens på natten, läckage, nattsvettningar, ensamhet och ovisshet. De flesta av oss har varit där. Med tiden blir den förlorade sömnen längre. Två timmar per natt, fyra nätter per år, månad och åter månad över en livstid.

Det är dags att rikta ljuset åt det som händer i mörkret, något som påverkar både kvinnors hälsa och välmående. För mensen sover aldrig, trots att vi behöver det.

Mycket eller lite mens på natten – sleep Fearless med Libresse! Upptäck våra mjuka, följsamma och superabsorberande nattbindor Cour-V™ som följer ditt flow och din kropp.

Mensens sömngap:

62%
sover sämre när de har mens*
5 månader
Runt 5 månaders sömn under en livstid försvinner på grund av mens
1/3
En tredjedel av upplever att sexuell njutning eller orgasm lindrar mensvärk

* Undersökningen gjordes av Ketchum Research and Analytics på uppdrag av Essity och Libresse. Totalt 10,871 deltog från nyckelmarknader; UK, Italien, Frankrike, Sverige, Kina, Argentina, Colombia, Ryssland, Malaysia och Jordanien. Den gjordes mellan 24 december till 24 januari genom Dynata.

Nya Libresse Cour-V

Vår bästa passform någonsin. En binda som följer din kropp och ditt flow.

Fem tips för att sova bättre under mens

6 av 10 har svårt att sova under mens. Vi har tipsen som gör skillnad!