Svanen - Libresse

Nu behöver du inte välja! Vi har bindor och trosskydd som är snälla mot ditt underliv och samtidigt ett bra miljöval.

Det är dags att Svana underlivet genom mer hållbara bindor och trosskydd. Vi är väldigt stolta över att ha certifierats av Svanen, de nordiska ländernas officiella miljömärke. Det betyder nämligen att vi har lyckats med vår intention att jobba mot mer hållbara produkter.

Svanenmärkta

De flesta av våra trosskydd och bindor kan nu stoltsera med en Svanenmärkning, men vårt engagemang slutar inte där. I våra fabriker har vi gått över till 100% förnybar elektricitet. Vi använder fortfarande pappersmassa från ansvarsfullt förvaltade skogar och självklart kör vi vidare på att förpackningsplasten kring våra produkter ska bestå av minst 50% förnybara sockerrör - också de ansvarsfullt odlade. Vi vet, det är fortfarande mycket kvar vi kan göra och om det kan du läsa här.

För att få Svanen-certifieringen krävs att man uppfyller stränga miljökrav som ständigt uppdateras. Men Svanenmärkningen handlar lika mycket om vår miljö som den väger in hur snäll en produkt är mot kroppen.

Vulvavänliga

Förutom att titta på energiförbrukning, utsläpp och den typen av miljöpåverkan så bedömer även Svanen kemikalieanvändning. För att få Svanenmärkningen måste man följa stränga regler för kemikalier som säkerställer att produkten med märkningen är fullkomligt säker att använda. Det är våra bindor och trosskydd. De är framtagna med underlivets bästa i fokus och ser till att vulvan har alla förutsättningar för att må bra.