Vi måste snacka mer om mens!

Det är 2022 och vi skäms fortfarande för blodfläckar på byxorna. Vi smyger ner blodfläckiga trosor längst i botten på tvättkorgen. Vågar inte fråga efter en tampong när andra hör. Har för stora tishor som ska dölja små vita vingar. Oroar oss för tampongsnören som syns på stranden. Tackar nej till sex vi egentligen vill ha. Vi viskar, smyger, smusslar och skäms. För att vi har mens. Det mest naturliga som finns. Det duger inte!

Det måste förändras! Vi på Libresse pratar mens hela dagarna och vi vill avdramatisera blodet, normalisera mensen och bryta menstabut - oavsett hur det ser ut!

Vi behöver din hjälp, dina ord för att ge mensen plats i vardagen. Att kunna prata om det. Om det som skaver, det jobbiga, fåniga och kanske till och med roliga. Att prata öppet. Ärligt.

Loud & proud! Period.

* Källa: SIFO, Essity Juni 2021

Det går inte att förneka att mensen håller oss tillbaka. I vår undersökning svarade nästan hälften att de har ont när de har mens, i stort sett lika många har avstått från något de vill göra - av den enkla anledningen att de har mens. Allt från mensvärk, olust eller humörsvängningar begränsar oss, sätter upp osynliga murar.