En kvinna som simmar när hon har mens

Det är klart man kan ta sig ett dopp även när man mens! Det smidigaste sättet är att bada med tampong.

Det går faktiskt hur bra som helst att bada med mens. Blöder man mycket och ska hoppa i en bassäng och är rädd om sina badkläder, ska man ha tampong eller en menskopp - det är ju inte superkul att få fläckar i bikinin.

Tips när du badar med tampong

Okej, du har mens men är riktigt sugen på att bada, vad är viktigt att komma ihåg? En grej är att tampongen ju även absorberar vatten, så lite av pool eller sjövattnet kommer att sugas in i tampongen - varesig du vill eller inte. I badvatten finns lite bakterier - så när du badat klart är det bra att byta tampongen. Pinna iväg till en toalett, byt till en ny tampong och släng den andra i papperskorgen efter du virat in den i lite toalettpapper. Är du ute i naturen så får du hitta ett annat ställe att byta på och komma ihåg att ta med dig den använda tampongen hem - inget skräp där det inte hör hemma!

Det finns också en annan anledning till varför det kan vara bra att byta en tampong man badat med - eftersom den sugit åt sig lite vatten så kommer den ha svårare att suga upp all din mens och risken finns att du blöder igenom om du blöder mycket.

Att bada utan tampong

Är du sugen på att bada, men helt osugen på att använda tampong? Det är klart att det går att bada när man har mens utan att använda ett mensskydd. Är du ute i naturen så är det bara att bada på, men tänk på att det som sagt kan bli fläckar i badkläderna. Är du sugen på att bada i en bassäng så behöver du fundera på hur mycket du blöder. Undvik att bada när mensen är som rikligast. Är du i skolan och har simning på idrotten, så berätta för din lärare att du kan behöva hoppa över simlektionen. Är det precis i slutet på din mens och du blöder väldigt lite så kan du bada utan mensskydd.

En grej som kan vara bra att ha koll på är att man är lite mer mottaglig för infektioner när man har mens. Så se till att tvätta dig efteråt!

Bada med mens - myt och fakta

Vatten
Din mens slutar när du hoppar i vattnet. [1]

Nej! Blodet kanske inte kommer ut från ditt underliv på grund av mottrycket från vattnet - men mensen stannar inte upp bara för du ligger i plurret.

Bild av tampong
Vattnet kommer bli rött av blodet.

Nä. Har du tampong absorberar den ju mensen. Har du inte tampong så måste du blöda ENORMT för att det ska synas i mängden vatten runt om dig.

Haj
Hajarna kan attackera dig om du badar med mens. [2]

Lol, nej! Hajarna struntar i ditt mensblod - dom känner inte ens doften av det.

Fortsätt att lära dig mer